magyar   |   english
SAN MARINO KUPA 2015


ÉBREN ÁLMODOM avagy ÁLOM vagy VALÓSÁG


2015 július 4. éjszaka, nehezen tudok elaludni. Nagy a várakozás bennem, az eddigi legszervezettebbnek tűnő tornára utazunk mintegy 59 fővel, ( 42 játékos, 18 U18 - as és 24 U16 - os játékos, 5 edző, és a többi kísérő. ) Még egyszer átgondoltam mindent....., majd egyszer csak elaludtam.

Július 05. vasárnap, reggel 06:15 óra.
Már jó páran a találkozási helyen várakoznak. Megérkezünk, egyre többen érkeznek. A busz még nincsen sehol. Telefonálok, 2 perc és megérkezik. Legnagyobb örömünkre BEKE FERENC, akit tavaly a franciaországi tornára való szállításunkkor ismertünk meg, szállítja kollégájával a küldöttségünket. Már reggel nagy a meleg. Légkondi van a buszon, de nem a legjobb, bár 40 celsiusban, vagy még annál is nagyobb hőmérsékletben nehéz a hűtés. Elindultunk, sok a bolondozás a buszon. 14 órásra sikeredett az utazás. Az olaszok remek vacsorával vártak minket. Idősebb NÉMETH TIBOR mindent előkészített a szállodai szobák elfoglalásához, valamint a hétfőn kezdődő kupa lebonyolításával kapcsolatosan a nevezést is előkészítette. Míg az edzői egyeztetés vacsora végeztével elkezdődik, kicsiny csipet - csapatunk lemegy a partra pár szülővel, hogy a tengerpartról készítsünk üdvözlő felvételeket az otthon maradottak számára. Rosszul kezdődik, kicsit felelőtlenek vagyunk. Az olasz éjszakában óvatlanul telefonokat raknak le játékosaink, amelyek közül három darabot ellopnak valószínűleg az erre specializálódott olaszok. A rendőrség nem hajlandó kijönni, azt mondják majd tegyünk holnap személyesen a rendőrségen feljelentést. Ideges mindenki. Legfőképpen én..... Nem igazán szép hangnemben beszélek a kísérőkkel és felelőtlen játékosokkal. Azt hiszem először voltak ők is ilyen helyzetben, megérdemlik, hogy elnézést kérjek mindenkitől. A tanulságot viszont mindenkinek le kell vonnia.
A nehéz és hosszúra nyúlt éjszaka után hamar jön a reggel. Gyors reggeli, és már indulás is az első helyszínre. Hétfő reggel 09:00 órától játszik U18 csapatunk FONTANALLE sporttelepen a norvég SKOGSTRAND csapatával. Parádés játékkal, főleg az első játékrészben magabiztos 3 - 0 - ás győzelem. Utána 10:30 órától folytatja U16 csapatunk. Az USA - ból érkező UNITED SOCCER CLUB csapatával játszunk. Mi uraljuk a mérkőzést, mégis hatalmas bakiknak köszönhetően 3 - 6 - os vereség. Megvertük magunkat. KAKUSZI 10 perccel a vége előtt egy kimondottan durva szabálytalanság alkalmával megsérül. Sérülése komolynak tűnik. Megpróbáljuk napokig jegelni, pihentetni, szükség van az ő játékára is. Tartása volt azért a csapatunknak, mert a potya gólok, és sérülés ellenére 10 emberrel is gólt tudtunk rúgni. Még aznap, délután az U18 csapatunk a francia CFA DE BASTIA csapatával mérkőzött meg 14:30 órai kezdettel a STADIO RICCIONE központi stadionban. Fantasztikus mérkőzésen 1 - 1 eldöntetlen. Csapatunk fáradtan, egy mérkőzéssel délelőttről, míg a francia csapat frissen mérkőzés nélkül játszhatott. Játékosaink ezúttal is mindent elkövettek a győzelem érdekében. A játékvezetésről csak annyit, az utolsó pillanatokban kiugrott a játékosunk, majd mikor a büntető területen belülre ért, a lövés előtt lefújta a mérkőzést. 99 - es csapatunk fantasztikus atmoszférát teremtett a mérkőzés aláfestéseként a tribünről.
Este 20:45 - től ugyanide visszajöttünk a szállodai vacsoránkat követően az ünnepélyes megnyitóra. Elfoglaltuk a kijelölt helyünket. Ott fergeteges hangulatot teremtettünk. Örök emlékül hagyva az utókornak és különböző országoknak, szervezőknek „ ÚJPESTI HALADÁS SÁÁ--LÁ--LÁ-- ” rigmusokat.

Második nap: az U18 csapatunk kezdi a napot, 09:00 órától a CORIANO CENTRALE stadionban. 0 - 4 - es vereség, de csapatunk, ahogy telt az idő, úgy vette fel a ritmust, és a mérkőzés végére több kecsegtető góllövési helyzetet is kialakított a rendkívül gyors és energikus mérkőzésen. Az ellenfél a későbbi 100% - os teljesítménnyel tornagyőztes holland JEUGDTEAM KANAALSTREEK csapata.
Ezután megint az U16 csapatunk játszott a KANADÁBÓL érkező AURORA YSC csapata ellen. Magabiztosan, jól futballoztunk, a mérkőzés vége felé, egy szöglet variációt végig víve a támadás végén SZIJÁRTÓ bólintott a kapuba. Parázs, de rendkívül sportszerű kemény mérkőzésen legyőztük a kanadai csapatot. 1 - 0.
Délután jöhetett a strandolás, előtte még megnéztük SAN MARINO gyönyörű városkáját. Mintha a középkorban megállt volna az idő. Tátott szájjal nézelődtünk.
Csodálatos élmény volt.

Harmadik nap: sorsdöntő mérkőzés. ezúttal mi kezdünk - U16 - az olaszok ellen. Ha nyerünk, felsőházba kerülünk, minden más eredmény a hazaiaknak jó. ASD TAVERNA csapata bemutatja a sokat szidott antifutballt. Az első percektől húzzák az időt. Csapatunk egy lapra feltéve mindent támad. Kapunk egy védelmi hibát követően egy gólt. Még nagyobb elánnal küzdünk. Nem játszunk jól, de nagyon küzdünk, dolgozzuk ki az egyéni akciókat követően főleg a ziccereket. 100% - os ziccerben 5 - 6 is van. NYITRAI, GERHÁT, VÁRKONYI, majd SZIJÁRTÓ és SOMOGYI négyszer is betör a büntető területen belülre, de végső pillanatban a kapussal szemben mindig a hosszú kapuvas mellé gurít. Elmarad a gól. Drámai a hangulat. A játékvezető statisztál az antifutballnak. Összeszedeti a pótlabdákat, melyekkel körbe raktuk a pályát a mérkőzés folytonosságának megőrzése érdekében. A második félidőben kiállítja VANDLIKOT sportszerűtlen magatartásért. Mindent elkövet a játékvezető, hogy ne tudjunk győzni. 6 perccel előbb lefújja a mérkőzést. Felháborító amit tettek, de sajnos megint magunkat vertük meg. A helyzeteket be kell rúgni, és nem szabad ennyire amatőr gólt kapni. Egy támadása volt ellenfelünknek. Szomorúak vagyunk, alsó ágra kerültünk. Összefogtunk. Megbeszéltük a hibákat, és azt is, hogy most már mindegy. Tudjuk, minden túlzás nélkül felsőházba kellett volna jutnunk, de akkor legalább nyerjük meg az alsóházat. És szurkoljunk az idősebb csapatunknak, hogy dobogós helyen tudjanak végezni. Mert kell a buzdítás, a magyaros virtus !
U18 csapatunk ellenfele a hazai olasz csapat nem jelent meg a mérkőzésen, 3 - 0 - ás győzelem és 3 pont a AC BELLARIA IGEA MARINA ellen.
Délután a csalódott csapatunk középdöntőt játszik az alsóházban az alsóházban való négy közé jutásért. Győzni akarunk. Remekül sikerül a csapatot összeszedni. Meg akarjuk mutatni mindenkinek nem csak szavak, hogy a felsőházban lenne a helyünk. Az USA - ból érkező UK ELITE csapatával mérkőzünk meg. Lefocizzuk az amerikaiakat. 3 - 1, győzelem. A játékvezető érdekesen vezeti a MÉRKŐZÉST. Csonkát és engem - Tóth Gyulát - megjegyzem jogosan, kiállít. Az ellenfelünknél viszont hagyja a pankrációt. Pofon ütik játékosunkat, nyakánál fogva lerántják, rugdosódnak. Csak nem fociznak. Mindegy, gólokkal büntettük őket. Nagyon boldogok vagyunk, holnap jöhet az elődöntő.
Este edzői protokol vacsora. Papszász Daninak köszönhetően még kommunikálni is remekül tudunk. Az asztaltársaságunk a főszervező, és két USA - ból érkező csapat akadémia küldöttei. Fantasztikus menü mellett tényleg pofavizit, ahol már nagy a visszajelzésünk. „ ... ÚJPESTI HALADÁS SÁÁÁ-LÁ-LÁ-LÁ ... ” rigmussal fogadnak.

Negyedik nap: U18 - as csapatunk az FC NOMME UNITED csapatával játszik. Észt csapat. Jól játszunk, nagyon jó meccset produkál a két csapat. A nagy szélben ellenfelünk nyer 1 - 3 arányban a TRE VILLAGGI sporttelepen. Így az U18 csapat a 3 - 4. helyért játszhat. Délután 14:30 elődöntő az alsóházban a STADIO SANTA MONICA stadionban. Ellenfelünk a csoport mérkőzésekről jól ismert amerikai UNITED SOCCER CLUB csapata. Akkor az első mérkőzésen potya gólokat kaptunk, és kikaptunk 3 - 6 arányban. A mérkőzés előtt nagyon erős volt a csapatunk lélekben. Mindenki meg akarta mutatni, hogy nem véletlenül mondtuk az első mérkőzés után, hogy elveszítettük, mi vertük meg magunkat. Mindenképpen vissza akartunk vágni, döntősök akartunk lenni! Én egy mérkőzéses eltiltást kaptam, teljesen jogosan, így Papszász Dani volt helyettem a kispadon. Évek óta jól tudunk együttműködni, mindig számíthatok rá fogadott fiammal. Megbíztam csapatomban és Daniban is, hogy maximálisan végrehajtják az öltözőben megbeszélteket. Nagyon jó focit mutattunk be az első félidőben megint. Ellenfelünk nem is nagyon tudott átjönni a térfélen. A második félidőben erősítettünk, de nem tudtunk igazán jól játszani. Inkább csak nyomtuk ellenfelünket. Majd egy VÁRKONYI emelést a mérkőzés vége felé bevédett az amerikai kapus. 1 - 0. Döntőben van a csapatunk !!!!!!!!!

Ötödik, utolsó nap:
Az ÚJPESTI HALADÁS FC fennállása óta a legnagyobb siker előtt állt az U18 - as csapatunk. UEFA rendezésű nemzetközi tornán harmadik hely megszerzéséért utaztunk CORIANO CENTRALE stadionba. Az odavezető úton már érezni lehetett, nem lehet nagy baj. A francia CFA DE BASTIA csapatával mérkőzhettek meg a bronz csatában. Az első percektől parádés futballt bemutatva magabiztos játékkal, szemre is tetszetősen, ötletesen futballozva 4 - 2 - es győzelem! A 99 - es csapat görögtűzzel, fantasztikus szurkolással járult hozzá a győzelemhez.
Utazhattunk át az alsóházi döntőre, az ANTISTADIO RICCIONE 1 sportpályára. Ellenfelünk a norvég SKOGSTRAND csapata.
Nem elég, hogy egy évvel idősebb csapat, de több túlkoros ellen is játszottunk, melyekből 3 mindig a pályán volt. Ezenkívül hihetetlen testfelépítéssel rendelkeztek. Dávid és Góliát csatája volt ez.
Megbeszéltük, meg akarjuk nyerni a meccset. Ennek szellemében léptünk pályára. Csapatunk a legnehezebb mérkőzésen a legjobb teljesítményt nyújtotta. Egy szabadrúgás variáció végén VANDLIK góljával vezettünk, majd SOMOGYI parádés mozdulatát követően szabálytalanul választotta el a labdától védője, a játékvezető azonnal büntetőt ítélt, melyet SOMOGYI magabiztosan értékesített. 2 - 0 a félidőben remek játékkal. A hosszúra nyúlt szünetet követően a norvég edzőt kiállította reklamálásért a játékvezető. A második félidő elején rosszul lett SARTORIS. Cserére kényszerültem. Egy helyezkedési hibánkat kihasználva szépített a norvég ellenfelünk. 1 - 2. Védekeztünk többnyire sajnos, bár kértem, de nem tartottuk meg a labdát, vagdalóztunk. Ellenfelünk egyre durvább játékot produkált. Ennek következményeként egy játékost kiállítottak tőlük az utolsó negyedórában. A döntő 2 X 40 perc volt. A játékvezető teljesen érthetetlen módon mintegy 10 perccel tovább vezette a mérkőzést, hiába reklamáltunk, csak folyamatosan kifele mosolygott ránk. A 50. percben egy gyenge lövés kipattant kapusunkról, melyet azonnal a leggyorsabban reagáló norvég játékos az üres kapunkba bombázott. 2 - 2. A gólt követően azonnal lefújta a mérkőzést a játékvezető. Büntető rúgások jöhettek. Mi sajnos az első kettőt - VÁRKONYI, SOMOGYI - kihagytuk, majd NYITRAI és CSONKA berúgták. Mivel az összes büntetőt berúgták a norvégok, az utolsót már nálunk nem kellett elrúgnunk, NORVÉGIA csapata a SKOGSTRAND nyerte az alsóházat. Mienk a második hely.
Büszke vagyok játékosaimra, legszívesebben sírni tudtunk volna, de tanulnunk kell ebből az egy hétből. Fantasztikusak voltak a srácok, a pályán játszók, a kispadosak, és az éppen mérkőzésre nem kijelölt csapatjátékosaink. A nézők egy - egy mérkőzésünket megnéző és óriásit szurkoló éppen pihenős korosztályos csapatunk. A 97 - es szurkolt a 99 - nek és fordítva. A magyaros virtust most testközelből megismerhették a KUPÁN RÉSZTVEVŐ ORSZÁGOK CSAPATAI. Jó volt újra HALISNAK lenni. Magyarnak lenni !
Ahogy elnéztem, és a srácokkal ünnepeltünk a húsz évvel ezelőtti önmagunkat láttam. Akkor 1995 - ben összejöttünk, mert tiszteltük egymást. Szerettünk együtt lenni, szurkoltunk egymásért. Nem volt féltékenység, másik lenézése, egy csapat volt, egy zászló, egy mez. Ma itt RIMINIBEN, RICCIONÉBAN és a többi kisváros részben ebből hoztunk vissza valamit. Nem voltak külső elemek, akik mindig a másikkal foglalkoznak. A focié volt a főszerep! Amiért alakult ez a csapat annak idején. A foci tartja, és kell hogy ezután is összetartsa ezt a csapatot. Köszönöm SRÁCOK. Remélem soha nem jön a felébredés, és remélem itt, akik eddig nem értették, mi az, hogy csapat, megértették mi az ÚJPESTI HALADÁS !
A záró ünnepség hamar lement, megkapták a csapatok az érmeket, serlegeket, zengett még a szervezők részéről is az „ ... ÚJPESTI HALADÁS SÁÁÁ-LÁ-LÁ-LÁ ... ” rigmus.
Elindultunk a 14 órás hazaútra. Jó volt a hangulat, bár játékosaimon látszott, még több nap kell, hogy a döntőbeli drámai fordulaton túltegyék magukat. De ez így helyes. Az én szememben ők voltak a legjobbak !
Nagyon büszke vagyok minden játékosomra.
Megérkeztünk. Várták már az elindulási helyünkön a srácokat a szülők.
Szombat a búcsú, és valami kezdete egyben remélem.

Vasárnap van, felébredtem. Ülök a kávémmal a gép előtt. Nézem a képeket a face - en. Sorra jönnek a kommentek, képek kerülnek fel. Serleg az asztalon, akkreditációs kártya az asztalon. Referencia lapokat a kupáról lapozgatom. Jegyzeteim között mérkőzéseket elemezgetek. Emlékek, bolondozások, mérkőzések, szurkolások, videók. Nem álom volt, valóság. Köszönöm NEKTEK, hogy ébren álmodhattam .....


© Copyright U.H.F.C. 2011-2012
Az oldal a Haladás Sportszolgáltató Kft. gondozásában készült.
Firefox vagy Chrome bõngészővel legjobban megtekinthető.
Mai látogatók száma:                                                                                                 Látogatók 2013.11.10-től: