magyar   |   english
ÚJPESTI HALADÁS F.C. hivatalos oldala
 FRANCIAORSZÁG, LEERS, U15 KOROSZTÁLY
A sikeresnek mondható bajnoki évad végén még a nyári szünet előtt pünkösdi tornán vettünk részt Franciaországban.

A hosszú, mintegy 1500 km - es, 21 órás buszozást követően kiváló körülményeket biztosító LEERS városkában található sporttelepre érkezett meg kicsiny csapatunk. A szálláshelyet elfoglalva rövid sétát tettünk a sportpályákon, majd jöhetett a vacsora, és a jól megérdemelt pihenés.

Az eredetitől eltért a megérkezésünkkor megkapott kupa lebonyolítási sorrendje és a résztvevő csapatok, de úgy gondolom nekünk oly mindegy volt, hogy kivel játszunk, minél jobb, és eredményesebb játékot szerettünk volna mutatni.

A helyi csapattal kezdtünk. Az egyszer félórás mérkőzésen, játékosainkon látszott a hosszú buszozás okozta fáradság, valamint kisebb megilletődöttség, hiszen először voltunk ilyen nemzetközi tornán. Ennek ellenére jól tartottuk magunkat, az első öt percben rúgtunk egy kapufát, majd elég kiegyenlített játék folyt. Az utolsó öt percben sajnos egyre kezdeményezőbb volt a rendező csapat, melynek egy védelmi hibát követően meg is lett sajnos az eredménye. Csapatunk egy gólos vereséget szenvedett LEERS - ÚJPESTI HALADÁS FC 1 - 0.

A mérkőzést követően rendeztük a sorokat, átbeszéltünk egy - két dolgot. Sikerült kipihenni magunkat a következő mérkőzésre, és ekkor már az egész évünkre jellemző játék szellemében léptünk pályára. Nagy küzdelemben szervezett védekezésünknek és támadóbb szellemiségünknek köszönhetően SZ. GÁBOR góljával megszereztük a győzelmet. ÚJPESTI HALADÁS FC - FC DOMONT 1 - 0.

A második mérkőzés napra mivel hatcsapatos csoportok voltak, három mérkőzés maradt. A kiváló szervezésnek köszönhetően minden mérkőzés között volt elég idő pihenni, étkezni, felkészülni a következő megmérettetésre.

Nagy csatában, nagyon jó felfogásban játszott csapatunk. Kezdeményezőbbek voltunk ennek köszönhetően, és bár számtalan helyzetünkből ugyan csak megint SZ. GÁBOR volt eredményes, magabiztos egy gólos győzelmet arattunk a francia csapat ellen. ÚJPESTI HALADÁS FC - FC CHAVILLE 1 - 0.

Következhetett ebéd előtt a német csapat elleni mérkőzésünk. Végig mi irányítottuk a játékot, ezen a mérkőzésen is számtalan helyzetet alakítottunk ki, de megint csak SZ. GÁBOR volt eredményes kétszer is, kapott gól nélkül ezúttal is magabiztos győzelmet arattunk. ÚJPESTI HALADÁS FC - VFL JUCHEN 2 - 0.

Estére maradt a csoportunk legerősebb csapata elleni mérkőzésünk. Fizikálisan is, játékban is nagyon erős csapat ellen játszottunk. Mindent elkövettek játékosaim a tisztes helytállás érdekében. Még helyzetet is sikerült kialakítanunk, ez kimaradt, s a francia csapat könyörtelenül kihasználta a két gólszerzési lehetőségét. ÚJPESTI HALADÁS FC - AC BOBIGNY 0 - 2.

Csoportunkban az öt mérkőzésből hármat megnyerve a harmadik helyen végeztünk. Az egész évünkre jellemző módon ezúttal is nagyon kicsin múlott, hogy ne sikerüljön még eredményesebbnek lennünk. Ugyanis amennyiben az első mérkőzésen nem kapunk gólt az utolsó öt percben, és marad a döntetlen állás, másodikak lettünk volna a csoportban, amely azt jelentette volna, hogy az első négyben végeztünk volna. Játékosaimra büszke voltam így is, biztos volt, hogy a középmezőnyben végzünk.

A következő mérkőzésen a lengyel GOSSM SZCZECIN csapatával játszottunk. Sima vereséget szenvedtünk, ÚJPESTI HALADÁS FC - GOSSM SZCZECIN 0 - 3. Végig a lengyel csapat volt a kezdeményezőbb, a három kialakított helyzetükből sajnos mind a hármat kihasználták. Játékosaim ezúttal is mindent elkövettek az eredményesebb helytállás reményében, de sajnos az előttünk adódó három gólszerzési lehetőségből egyet sem tudtunk góllá váltani.

A hetedik helyért a litván NEVECIS csapatával játszottunk. SZ. GÁBOR bődületes szabadrúgásának köszönhetően megszereztük a győzelmet. A játék kiegyenlített volt, mindkét csapat azonos erősségű volt. Adódott itt is - ott is gólszerzési lehetőség. Az utolsó mérkőzésünkre egy szinte teljesen felforgatott csapat játszott, de mindenki mindent elkövetett a győzelem érdekében, jelesre vizsgáztak a játékosaim. FK NEVEZIS - ÚJPESTI HALADÁS FC 0 - 1.

Általában a következő összeállításban kezdtük a mérkőzést: CS. MILÁN, P. ÁDÁM, ZSOMBOR, NY. TOMI, K. DANI, V. TOMI, G. DÁVID, S. BÁLINT, CS. ÁDÁM, LEÓ, SZ. GÁBOR. Cserék: VIKTOR, B. ZOLI, P. DÁVID, B. BENCE, B. II. BENCE.

Az utolsó mérkőzésen az összeállítás: CS. MILÁN, P. ÁDÁM, NY. TOMI, VIKTOR, K. DANI, V. TOMI, LEÓ, S. BÁLINT, CS. ÁDÁM, B. BENCE, SZ. GÁBOR. Cserék: B. ZOLI, B. II. BENCE, G. DÁVID, P. DÁVID, ZSOMBOR.

Összesítés: 12 csapatból a 7. helyen végeztünk. 7 mérkőzésen 4 győzelem, 3 vereség. 5 - 6 gólarány. Góljainkat SZIJÁRTÓ GÁBOR lőtte. (5 gól).

Nagyon sok tapasztalattal, élménnyel gazdagon érkeztünk haza egy újabb 1500 km - es, és 21 órás buszozást követően.

Saját szemünkkel láthattuk nyugaton mit jelent valójában a futball egy - egy városkának. Hogyan kell precízen 24 csapatot mozgatni, étkeztetni, elszállásolni, no és nem utolsó sorban versenyeztetni.

Milyen tempóban, szellemben, mennyire gyorsan és keményen játszanak már ebben a korban a hasonló korosztályos csapatok.

Kirándulni is volt időnk, megnéztük az egyik legforgalmasabb csatorna átkelő helyeit. Elidőztünk a tengerparton. Volt, akinek ez volt az első tengerparti élménye.

Megismerhettük a hosszú úton a BALASSAGYARMAT PALÓC FARKASOK U17 - es csapatát. Kiváló csapat, kiváló játékosok!

A megszerzett élményekből, emlékekből, egészen biztos vagyok, minden játékos hasznosíthat a jövőben a saját játékában.

Remélem, akár minden évben sikerül hasonló kis kiruccanásokat összehozni. Köszönet ezért minden szülőnek és segítőnek!!!!!!!!!!
tovább a fotókhoz
© Copyright U.H.F.C. 2011-2012
Az oldal a Haladás Sportszolgáltató Kft. gondozásában készült.
Firefox vagy Chrome bõngészővel legjobban megtekinthető.
Mai látogatók száma:                                                                                                 Látogatók 2013.11.10-től: