magyar   |   english
ÚJPESTI HALADÁS F.C. hivatalos oldala
Egyesületünk 1995. július 21-én alakult. A Magyar Labdarúgó Szövetség által jóváhagyott nevünk:
Újpesti Haladás Football Club
Alapító tagok:
Kasza László elnök Dávid László alelnök Eiben Krisztián Eiben Zsolt
Gunics András Kovács Attila Kovács József Lakatos Tamás
Mészáros Dénes Szurinek Attila Szurinek Zsolt Tóth Gyula
A csapat hivatalos megjelölése: Újpesti Haladás FC.
A Football Club színe: piros-lila
A csapat székhelye: Bp., IV. Blaha Lujza u. 9-13.
A csapat postai címe: Bp., IV. Aradi u. 11. fsz. 3.
A csapat pályája: egykori Pamut SC (Bp., IV. Blaha Lujza u. 9-13.)

1995 tavaszán néhány lelkes, fociszerető újpesti fiatal fejében - ahogy Minarik Ede mondta a "Régi idők focija" című filmben - megszületett a gondolat: "Kell egy csapat!"


Képen szereplők balról jobbra:
Felső sor:   Fodor Tibor, Zeke Ákos, Magyar Attila, Zalotai Bálint, Almási Gábor, Csokonyai Árpád, Kiss Zoltán,
                      Werderitsch Miklós, Erdei István, Holló Tibor
Alsó sor:     Németh Sándor, Krusper Ferenc, Tóth Gyula, Rozvadszky Tibor, Kasza László, Barna Dániel

A baráti társaság nyár közepére létrehozta saját nagypályás csapatát "Sörivó Ördögök" néven, amit a BLSZ nem fogadott el azzal az indokkal, hogy komolytalanná teszi egy ilyen elnevezés a bajnokságot. Így, hogy az alapító tagok patriotizmusát is tükrözze, "Újpesti Haladás Football Club" lett a csapat hivatalosan is elfogadott neve.

Ezen a néven már létezett egy csapat az 1900-as évek elején. Erről Lőrincz Róbert segítségével a következőket tudhatjuk meg:
“ 1900 július hó 1-én alakult meg az Újpesti Haladás football club - alig pár hónappal később, mint az Újpesti FC (később UTE), a Tresz testvérek vezetésével. Első nyilvános mérkőzésüket 1900 augusztus 12-én játszották a Hunnia FC-vel (1:1). Két hét múlva egy szintén újpesti egyletet, az Újpesti Athletikai Clubot győzték le 1:0 arányban, majd 1900 szeptember 9-én a község legnagyobb csapatának az Újpesti FC-nek második gárdájánál is egy góllal bizonyultak jobbnak. Később egy fővárosi futballtornán a második helyet szerzik meg, ekkor már a helyi lapok Újpest második számú futballcsapataként tartják számon őket. Valószínűleg 1901 márciusában szűnnek meg, amikor is a tagok nagy része az akkor alakult Újpest Sportclub-ba lép át.  ”


A történeti kitekintő után térjünk vissza a jelenhez. A BLSZ IV. osztályában való induláshoz szükséges előírásoknak eleget téve az Újpesti Haladás FC elindulhatott az 1995/96. évi bajnokságban, ahol 3. helyezést ért el. Ezen eredmény lehetővé tette, hogy a következő évadban már egy osztállyal feljebb, a III. osztályban indulhasson a csapat!
Oldal: 1 / 2 Következő...
© Copyright U.H.F.C. 2011-2012
Az oldal a Haladás Sportszolgáltató Kft. gondozásában készült.
Firefox vagy Chrome bõngészővel legjobban megtekinthető.
Mai látogatók száma:                                                                                                 Látogatók 2013.11.10-től: