magyar   |   english
ÚJPESTI HALADÁS F.C. hivatalos oldala
 Szalagcím: Feltöltve:
 BAJNOKI U17 PESTÚJHELYI SC - UHFC2016.04.17. vasárnap
PESTÚJHELYI SC - ÚJPESTI HALADÁS FC 0 - 3 (0 - 3)
Szögletarány: 1 - 6 (1 - 1) Kapura lövési arány: 5 - 28 (1 - 14)

Két éve alakult egyesülethez látogattunk, akik évről évre egyre erősödnek és több korosztályban is érdekeltek a budapesti labdarúgásban. A szép felfelé ívelő pályájuk ellenére a biztos három pont megszerzése volt célunk, és
ezt akartuk a mérkőzésen minél előbb érvényesíteni.
A csapat ezúttal is három játékost adott a felnőtt BLSZ IV.o 4. csoportban játszó második számú csapatunknak, mert létszámhiány miatt ezúttal sem tudott volna az a csapat kiállni. Így az ő hiányukban - Boros Bence, Bot Zoltán, Kasza Dániel - a következő összeállításban kezdtük a mérkőzést:
Gulácsi Márk, Thék Milán, Szőke István, Koskár Balázs, Sartoris Dani, Béres Máté, Vandlik Tamás, Várkonyi Bálint, Pergel Dávid, Istenes Leonárd, Bartók Dani.
Magabiztosan és abszolút kezdeményezően kezdtük a mérkőzést. A kérdés az volt, mikor tapsolhatunk az első gólunknak. Az 5. percben BARTÓK lódult meg a baloldalon KOSKÁR remek indításával, majd középre adott PERGELNEK, aki sajnos rosszul találta el a labdát, így lövése rendkívül gyengére sikeredett.
A 11. percben látványos akciót vezettünk. BÉRES bár kissé magasra emelte a lábát, mégis kiváló mozdulattal a jobb oldalon érkező THÉKET hozta helyzetbe. Felfutó védőnk elegáns mozdulattal elhúzta a labdát a kifutó kapus mellett, majd az üres kapuba gurított. 0 - 1. A 15. percben kapunk előterébe érkező vendég sarokrúgást megszereztük, SARTORIS fantasztikus helyzetfelismeréssel a középen megiramodott KOSKÁRT indította, aki higgadtan a kifutó kapus mellett a bal sarokba helyezett. 0 - 2. A 28. percben újabb szép összjáték végén ISTENES ISTENI nyugalommal növelte előnyünket. 0 - 3. Sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, de sajnos rendre elhibáztuk ezeket. A szünetben cseréltem. Mindenki kiválóan játszott, csak a másnapi mérkőzés miatt pihentetni akartam játékosaimat.
Cserék: KOSKÁR helyett Török Zsombor, VANDLIK helyett Csonka Ádám, VÁRKONYI helyett Smeló István, PERGEL helyett Szabó Bence, ISTENES helyett Lukóczky Marci, és BARTÓK helyett Nyitrai Tamás.
A helyzet nem változott a második félidőben sem. Összesen négy alkalommal lépett át ellenfelünk a térfelén, ebből háromszor akciót is vezettek kapunkra. A 47. percben egy kiválóan elvégzett igen erős lövést védett egy szabadrúgást követően GULÁCSI. A 57. percben BÉRES került ziccerbe, remek meglátással a kifutó kapus fölött próbált kapura lőni. Lövése a felső lécről a kapu előterébe pattant, a labdára LUKÓCZKY érkezett, de csúnyán kapu fölé lőtt. A 67. percben látványos akció végén talán a pálya egyenetlensége miatt LUKÓCZKY kettő méterről nem találta el a labdát. A 74. percben fáradó ellenfelünk már a mérkőzésen nem először szándékosan szabálytalankodott LUKÓCZKYVAL szemben. A játékvezető nem figyelmeztette a hazai játékost, sőt tovább engedte az akciót, mivel nálunk maradt a labda. Az esetet nevetségessé tette, hogy bedobáshoz jutottunk. Még ekkor sem figyelmeztette a játékvezető a vétkes játékost. Amikor a majdnem sérülést szenvedő játékosom ezt nehezményezte, ellenfelünk beszólásával teljesen felhergelte az egyik legnyugodtabb játékosomat, LUKÓCZKYT. Játékosom elmondta, talán nem igazán irodalmi hangsúlyban, és nem igazán szép mondattal a játékosról a véleményét. Ezért sárga lapos figyelmeztetésben részesült. Mivel ekkor sem figyelmeztette a vétkes játékost a játékvezető, higgadt és valóban kulturált játékosom - megjegyzem számomra is teljesen érthető módon - tovább folytatta igazságérzetének és igazának ecsetelését. Úgy gondoltam, játékosomra nekem és a csapatomnak hosszútávon sokkal nagyobb szükségünk van, minthogy esetleg egy sajnálatos kiállítással hetekre eltiltsák a játéktól. Így bár nem volt cserém és egyenlőre ki sem lett állítva, én mégis az öltözőbe küldtem kiváló játékosomat. Azt gondolom, mi meg tudjuk beszélni LUKÓVAL, mire nincsen szükség ilyen esetben, de a játékvezetővel és az ellenfelünk játékosaival ki fog elbeszélgetni ebben az esetben?! Mert úgy gondolom ők voltak ennek a helyzetnek az igazán előidézői. Így az esetet követően emberhátrányt felvállalva is csapatom támadott tovább. Jöttek egymás után a ziccerek, helyzetek, de sajnos minden alkalommal rossz megoldásokat választottunk, így elmaradt a mérkőzés végéig az újabb HALI gól. A 75. percben THÉK lesgyanús helyzetben lépett ki és rúgott ziccerben labda fölé. A 78. percben SARTORIS szép elfutása után kiváló beadására NYITRAI érkezett, aki egy cselt követően pont a lövéshez készült, amikor megpattant a labda, így labdát gyengén találta el. 79. percben CSONKA bődületes felső léces lövéssel riogatta a hazai csapatot. A 80. percben BÉRES képtelen volt 4 méterről körülményeskedésének köszönhetően eltalálni a kaput. A 87. percben újra kb. négy méterről senkitől sem zavartatva BÉRES lőtt csúnyán fölé. A 90. percben SZŐKE szabadrúgással indította BÉREST, aki elkörülményeskedte újra az előtte adódó remek helyzetet.

Sok sikert a PESTÚJHELYI SC csapatának.
Játékosaimnak gratulálok, nagyon jól és meggyőzően futballoztak a első percektől.
Nevetségesnek tartom, és inkább a gyenge játékvezetést minősíti, hogy csapatom kapott több sárga lapot ezen a mérkőzésen ellenfelünk játékosainál.
Játékosaim játszották a futballt, sajnos helyzetkihasználásunk ma nem volt jó százalékban kihasználva.

visszalép


© Copyright U.H.F.C. 2011-2012
Az oldal a Haladás Sportszolgáltató Kft. gondozásában készült.
Firefox vagy Chrome bõngészővel legjobban megtekinthető.
Mai látogatók száma:                                                                                                 Látogatók 2013.11.10-től: