magyar   |   english
ÚJPESTI HALADÁS F.C. hivatalos oldala
 Szalagcím: Feltöltve:
 U17 BAJNOKI CSEP - GÓL FC - UHFC2015.11.16. hétfő
BLSZ U17 1sz csoport

CSEP - GÓL FC - ÚJPESTI HALADÁS FC 1 - 2 (0 - 1)
Szögletarány: 1 - 6 (1 - 5) Kapura lövési arány: 8 - 20 (4 - 9)

Tudtuk nehéz mérkőzés elébe nézünk, de mindenképpen a három pont megszerzése volt a fő célunk.

A múlt heti kispadtól való elküldésem büntetéseként a BLSZ Fegyelmi Bizottsága a kispadtól eltiltott november 23 - ig, így
ezúttal a nézőtérről néztem csapatom bemelegítését, mérkőzését, majd a szokásos mérkőzés utáni levezetést. A játékvezető szidalmazását a Fegyelmi Bizottság vezetőjének elismertem, de a játékvezető ténykedéséről a véleményemet nem kívántam visszavonni. Valószínűleg ennek köszönhetem, hogy kaptam két hetes eltiltást a kispadtól.

A kispadon fogadott fiam helyettesített, Papszász Dániel, akiben ezúttal is maximálisan megbíztam.

A csapat a következő összeállításban kezdte a mérkőzést:

Gulácsi Márk, Lukóczky Marci, Csonka Ádám, Sartoris Dani, Vandlik Tamás, Várkonyi Bálint, Nyitrai Tamás, Kakuszi Dominik, Szabó Bence, Bartók Dani, Istenes Leonárd.

A szemerkélő esőben, igen csúszós pályán kezdődött meg a mérkőzés. Kiegyenlített játék folyt, mindkét csapat bátran támadóan lépett fel a másikkal szemben. A 17. percben erőtlen, gyenge védekezésünknek köszönhetően a hazai csapat játékosa senkitől sem zavartatva 12 méterről hatalmas kapu fölé lőtt lövéssel veszélyeztette kapunkat. A 29. percben egy KAKUSZI sarokrúgást követően LUKÓCZKY fejelt kapura. A közelben ácsorgó SZABÓ B. csak nézte, amint a hazai hálóőr magához édesgeti a labdát a gólvonalon. A 38. percben újabb hazai akció végén ezúttal GULÁCSI kapusunkon múlott, hogy a ziccerbe került csepeli játékos nem tudta előnybe hozni csapatát. Kapusunk a nehéz talaj, és csúszós labda ellenére magabiztosan ütötte a mezőnybe a labdát, végül LUKÓCZKY szabadított fel a kapunk előteréből. A 39. percben a remek iramú mérkőzésen ISTENES lőtt éles helyzetből kapura, de lövése két méterrel elkerülte a bal kapuvasat. A 43. percben VÁRKONYI szerzett labdát a félpálya környékén. A labdával megiramodott, fantasztikus meglátással kiugratta játékostársát ISTENEST a jobb oldalon, aki néhány métert vezette a labdát, majd bődületes erővel kilőtte a hosszú sarkot. 0 - 1. A gólszerzés a legjobbkor jött, röpke két perc elteltével jöhetett a jól megérdemelt szünet.

Szünetben cseréltünk, SARTORIS helyére István Smeló állt be. Kissé át lett szervezve csapatunk, és a nehéz mérkőzésen 45 percnyire voltunk a győzelemtől.
Agilisabban kezdtük a második félidőt. Az első öt percben két ziccert alakítottunk ki, melyből egyszer sem sikerült sajnos gólt elérnünk. A 46. percben VÁRKONYI lépett ki ziccerben, de rossz döntést hozva a kapusnak lőtt neki. A 48. percben KAKUSZI indította BARTÓKOT, aki újabb ziccerben kapu mellé helyezett. Az 50. percben ellenfelünk szabadrúgás variációja után az érkező játékos a kapunk mellé lőtt. A 63. percben végre nagyon szép támadást vezettünk. Szép összjáték végén SZABÓ B. lépett ki a baloldalon, rövid sarokra érkező lövését a kapus magabiztosan védte. A 70. percben újabb szép, látványos akciót vezettünk. Újra SZABÓ B. lépett ki a baloldalon, majd a kifutó kapus mellett a kaput vette célba, a gólvonalról a visszaigyekvő védő menteni tudott, de kétségbeesésében a középen 6 méterre érkező VÁRKONYINAK passzolt. Játékosunk senkitől sem zavartatva, sajnos csúnyán kapu fölé lőtt. Nagyon sok helyzetet, ziccert hagytunk ki, érezni lehetett a nézőtérről, hogy előbb - utóbb megbosszulja magát a sok kihagyott helyzet, annak ellenére, hogy a hazai csapat nem tudott igazán támadást vezetni, mert játékosaink a középpályán nagyon jól megszűrték az összes kezdeményezéseiket. S ha már - már mögénk tudtak volna kerülni, a mai mérkőzésen LUKÓCZKY minden esetben magabiztosan menteni, szerelni tudott. A 83. percben jött a futball örök igazsága. Kihagyott ziccerek megbosszulják magukat. Egész védelmünk leblokkolt, talán ebben a félidőben ez volt az egyetlen hiba a védelemben, ennek ellenére egy nagyon rossz, de rendkívül erős lövés érkezett baloldalról a kapunk előterébe. S bár a lövés a szöglet zászló felé tartott, SMELÓ már nem tudott a labda útja elől kitérni, így az játékosunkról az üres kapunkba csapódott. 1 - 1. Középpályásunk nem okolható a gólért, látszott, hogy mindent megpróbált, sajnos elkerülhetetlen volt, ha már így alakult a helyzet. A gólt követően nem zavarodott meg a csapat. Inkább mindenkit szemmel láthatóan elkapott a bizonyítás, és a győzni akarás. Jó volt látni a játékosokon a tüzet, mely minden játékost jellemzett a mérkőzésen. A 85. percben KAKUSZI megmutatta mitől is Ő a középpontja a csapatnak. Minden vagányságát, csapat iránti alázatát, győzni akarását összesítve, labdát szerzett a félpályánál, majd a fizika törvényeit meghazudtolva megiramodott a kapu irányába. A büntető terület közelébe érve, már két hazai védő és egy harmadik is megpróbálta játékosunkat megállítani, a labdától elválasztani. Ő ment, megállíthatatlanul, majd cselezett, s végül csak a legnagyobbakra jellemző hidegvérrel, a kapus mellett a hosszú sarokba helyezett. 1 - 2.

Hihetetlen volt, amit láthattunk ettől a 17 éves játékostól! A csapat érdekében hatalmasat ment, és az akció végéig higgadt tudott maradi egy rendkívül éles helyzetben. A gólja után cseréltem, KAKUSZI helyett Pergel Dávid lépett pályára. A hátra lévő időben magabiztosan játszottunk, ellenfelünk már nem tudott még egyszer kiegyenlíteni, igazán még a játékosaim vezettek támadásokat, de gólhelyzetig nem jutottunk. Megérdemelten utazhattunk haza egy nagyon jó iramú mérkőzést követően a három ponttal ÚJPESTRE.

Gratulálok a CSEP - GÓL FC csapatának. Két erős csapat jó iramú csatája volt, egy nehéz talajú pályán.

Fordulatos lett a mérkőzés vége, bár helyzeteink, ziccereink alapján nyugisabb mérkőzést is csinálhattunk volna belőle. Köszönöm PAPSZÁSZ DANINAK, hogy a kispadnál helyettesített, és néhány forró helyzetben, egy - két provokálásnál is higgadt tudott maradni.
Játékosaimra nagyon büszke vagyok, annak ellenére, hogy több játékosomnak nem ez a mai volt a legjobb mérkőzése, mégis a szívük ezúttal is a helyén volt. Mindent feltettek a győzelemért, küzdött mindenki, akarták a srácok a győzelmet, és ez az igazán erőssége ennek a mai, idei bajnokságokban szereplő csapatnak.

Nem szeretek egy ilyen csapat siker alkalmával játékosokat kiemelni, de úgy érzem az elmúlt hetek csesztetése miatt LUKÓCZKYNAK óriási dicséret, mert mindvégig szinte hiba nélkül a mezőny legjobbja volt.

Külön dicséret KAKUSZINAK, a győztes gól előtt nyújtott kiváló alakításáért!

A szünetben csereként pályára lépő még mindig sérült SMELÓNAK is dicséret, aki nagyon sokat tett mezőnyben a második játékrészben feljavuló játékunkhoz, első félidőhöz képest nagyobb számú középpályán való labdaszerzéshez.

Az egész csapatnak az alázatos mérkőzéshez való hozzáálláshoz gratulálok, köszönjük szurkolóinknak a sportszerű szurkolást!

visszalép


© Copyright U.H.F.C. 2011-2012
Az oldal a Haladás Sportszolgáltató Kft. gondozásában készült.
Firefox vagy Chrome bõngészővel legjobban megtekinthető.
Mai látogatók száma:                                                                                                 Látogatók 2013.11.10-től: