magyar   |   english
ÚJPESTI HALADÁS F.C. hivatalos oldala
 Szalagcím: Feltöltve:
 U17 BAJNOKI UHFC - HEGYVIDÉK-GERRZO KFT2015.10.11. vasárnap
BLSZ U17 1sz csoport - „A” csapat
ÚJPESTI HALADÁS FC - HEGYVIDÉK - GERRZO KFT 6 - 1 (1 - 0)
Szögletarány: 7 - 3 (6 - 2) Kapura lövési arány: 16 - 10 (8 - 4)

Egész héten keményen készültünk a hétvégi mérkőzésünkre. Tudtuk, hogy küzdelmes meccs lesz, rengeteg párharc, sok futás, iramváltás, szinte nulla pihenés, lazsálás, s ez mellé kiválóan képzett, gyors játékosokból álló ellenfél.


A következő összeállításban kezdtük a mérkőzést:
Gulácsi Márk, Török Zsombor, Csonka Ádám, Lukóczky Marci, Vandlik Tamás, Smeló István, Nyitrai Tamás, Kakuszi Dominik, Várkonyi Bálint, Istenes Leonárd, Bartók Dani.

Az első percektől küzdelmes, gyors játék folyt a pályán. A 8. percben egy remek, gyors akciót vezettünk, mely végén HALI gólnak tapsolhattunk. Bartók lépett ki a jobb oldalon, majd élesen középre adott, center pozícióban védekező középpályásunk, SMELÓ érkezett és helyezett a rövid sarokba. 1 - 0. A 15. percben egy szögletünket követően VÁRKONYI körülményeskedett, így erőszakos ellenfelünk kiváló ütemben szerzett labdát, majd gyors támadást vezettek volna, de BARTÓK becsúszva le tudta lassítani a támadást. Csatárunk védekező munkájának ellenére azért a támadást tovább vezették, s már - már kiugrott volna a vendégek csatára, de TÖRÖK megállította az ellenfelét taktikai szabálytalansággal, melyért teljesen jogosan sárga lapos figyelmeztetésben részesült. A 20. percben egy szerelést a fél pálya környékén érzésem szerint rosszul ítélt meg a játékvezető, de a legnagyobbat akkor hibázta, amikor mindezért még sárga lapot is felmutatott a tisztán szerelő SMELÓNAK. A 30. percben jobb oldalról végezhetett el a GERRZO csapata szabadrúgást. Az élesen a hosszú sarok felé tartó labdát fantasztikus kapus technikával szögletre mentette hálóőrünk GULÁCSI. Támadott mindkét csapat a szünetig, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani senki sem. Jó iramú küzdelmes volt a játék az első negyvenöt percben mindvégig.

A szünetben 1 - 0 - ás vezetéssel mentünk a pihenőre, megbeszéltünk egy - két dolgot, kicsi nüanszok hiányoztak a jobb játékhoz, ezeken szerettem volna, ha tudunk a második félidőben változtatni. A sérülten is játékot vállaló TÖRÖK helyére Koskár Balázs állt be a második félidőre.

Jól és energikusan kezdtük a második félidőt. A 46. percben SMELÓ adott élesen középre az ellenfelünk kapuja előtt, a hosszú oldalon NYITRAI érkezett, de a jobb oldali kapuvas alsó részét találta el lövésével. A 49. percben CSONKA nagyon pontos labdáját ISTENES a legnagyobb játékosokra jellemző technikai megoldással úgy vette maga elé, hogy abból azonnal előnyösebb helyzetbe került védőjénél, és máris ellenállhatatlanul robogott a kapu felé. A kaputól mintegy 16 méterre lövésre szánta el magát, bődületes erejű lövése védhetetlenül a felső sarokban landolt. 2 - 0. Az 54. percben jobb oldalról mintegy 19 méterre a kapunktól szabadrúgáshoz jutott a vendég csapat. Kapusunk GULÁCSI sajnos rosszul számolta ki a labda ívét, így a lövés a hosszú sarokba csapódott. 2 - 1. A 63. percben újabb gyors támadást vezettünk. BARTÓK lépett ki a jobb oldalon, majd élesen középre adott. Kisé gyorsabb passzát a hosszú oldalon érkező VÁRKONYI a baloldali kapuvasra lőtte. A 68. percben a hamar sárga lapot szerző KOSKÁR helyére Pergel Dávid állt be. A 70. percben PERGEL ívelt pontosan ISTENESNEK, aki KAKUSZINAK továbbított.
Középpályásunk BARTÓKOT indította, csatárunk kilépett a védők közül, majd elegánsan a kifutó kapus fölött az üres kapuba emelt. 3 - 1. A 73. percben ISTENES ISTENI pillanatai és megoldása következett. Hatalmasat küzdött a jobb sarokban, majd tanári labdájára BARTÓK érkezett, és egyből a bal alsó sarokba lőtt. 4 - 1. A 75. percben ISTENES csúsztatott BARTÓK elé, aki szerintem bár nagyot küzdött ellenfelével, de volt egy kis szabálytalanság is a mozdulatában, ennek ellenére a játékvezető tovább engedte az akciót, BARTÓK magabiztosan a kapus mellett a jobb sarokba lőtt. 5 - 1. A 76. percben cseréltem, a végig kiválóan irányító és remekül játszó KAKUSZI helyére Bot Zoltán állt be, míg a szinte hiba nélkül és szenzációs formában játszó SMELÓ helyett Boros Bence folytatta a pályán a játékot. A 84. percben BARTÓK ugrott ki, s miután lerázta védőit a maga 4. és egyben a csapat 6. gólját rúgta a HEGYVIDÉK - GERRZO KFT csapatának kapujába. 6 - 1. A 85. percben a nagyon hasznosan és ellenállhatatlanul küzdő és játszó VÁRKONYI helyére a sérüléséből lábadozó Sartoris Dani állt be.
Az olykor kissé forróbb hangulatú mérkőzésen nagyon szép HALI gólokat és kiválóan küzdő egységes csapat győzelmet arattunk, rengeteg átlagon felüli egyéni teljesítmény eredményeként.

Sok sikert a kiválóan felkészített HEGYVIDÉK - GERRZO KFT csapatának.
A szám szerinti eredmény úgy gondolom megtévesztő, nincsen ekkora különbség a két csapat között. Játékosaimra nagyon büszke vagyok, mert ma főleg a második félidőben nagyon magas szinten futballoztak.
Rengeteg egyéni kimagasló teljesítmény volt, és mindvégig szervezett, nagyon koncentrált eredménycentrikus játékot játszott csapatunk.
Ma bemutatták, hogy eredménycentrikusan is lehet látványos és nézőcsalogató játékot mutatni, csak mindehhez rendkívül jó fizikum, erőnlét, gyorsaság kell. Ma egy nagyon jó ritmusú mérkőzésen sikerült egy nagyon jó csapatot legyőznünk.
Ezen sikerek miatt kell igenis az eredmény, mert a mi amatőr játékosaink az ilyen győztes mérkőzésekből tudnak táplálkozni, és remélem később, amikor jobb csapatoknál játszanak majd, egy - egy nehezebb pillanatukban elő - elő tudnak húzni majd szép emlékeket, melyek erőt adnak nekik a sikeres pályafutáshoz. Valamint táplálkozni tudnak a mindennapi életben is.
Csak a kemény munka hozza meg a sikert, és mindig többet kell beleadni, mint amit összességében visszakap az ember, de mégis a rész sikernél éppen ez miatt felértékelődik minden.
Most kicsit szentimentális vagyok, vállalom, de remek srácokkal dolgozhatom, és igenis meg kell néha állnom, és meg kell köszönni mind az életnek, mind a fiúknak, hogy velük lehetek jóban - rosszban. Ma is megmutatták, és bizonyították ezek a gyerekek, hogy megérdemlik a bizalmat, remek srácok vannak együtt, és igazán nagy csapatot alkotnak.
Végre igazi vagány srácok vannak többségben, nem kell itt senkit sem ezektől a fiúktól félteni! Ilyen játékosok kellenek a futballpályákra, ő miattuk érdemes edzésre és mérkőzésre járni. Legyenek példaképek!

visszalép


© Copyright U.H.F.C. 2011-2012
Az oldal a Haladás Sportszolgáltató Kft. gondozásában készült.
Firefox vagy Chrome bõngészővel legjobban megtekinthető.
Mai látogatók száma:                                                                                                 Látogatók 2013.11.10-től: