magyar   |   english
ÚJPESTI HALADÁS F.C. hivatalos oldala
 Szalagcím: Feltöltve:
 U17 BAJNOKI UHFC - PÉNZÜGYŐR SE2015.04.22. szerda
BLSZ U17 ÚJPESTI HALADÁS FC - PÉNZÜGYŐR SE 3 - 2 (0 - 1)
Szögletarány: 3 - 6 (2 - 6) Kapura lövési arány: 7 - 16 (2 - 8)

Az ősszel fordulatos mérkőzésen a nagyon erős PÉNZÜGYŐR SE csapatával sikerült 3 - 3 - as eldöntetlennel végződő mérkőzésen az egy pontot megszereznünk. Múlt héten a harmadik helyezett csapat otthonában nagyon fegyelmezett játékunknak köszönhetően 1 - 3 vereséget szenvedtünk ugyan, de arra a játékra már végre lehetett a jövő iránt alapozni.
Pontot, és pontokat akartunk szerezni ezen a mérkőzésen, a tabellán elért helyezésünk - valamint a korosztályos különbség ellenére.
Fontos volt ezen a mérkőzésen is a szervezettség, taktikai fegyelem.
A következő összeállításban kezdtük a mérkőzést:
GULÁCSI, THÉK, SZABÓ P., SZŐKE, BÁRTFAI, BOROS, BOT, EL-NAGAR, KASZA, PERGEL, FEKETE.

A vendégcsapat volt a kezdeményezőbb, bár ez azért volt izgalmas kérdés, mert mélyebben elemezve a mérkőzést tulajdonképpen a pályán az történt, amit a mérkőzés előtt a csapattal átbeszéltünk. Nagyon szervezetten, és jól védekeztünk, sajnos a megszerzett labdákat nem tudtuk túl sokáig megtartani. A 17. percben egy kb. 20 méterről eleresztett PÉNZÜGYŐR játékos által leadott bomba, melyet a felső sarok elől parádés védéssel kapusunk, GULÁCSI tornázott ki, volt csak veszélyes.
A 36. percben cseréltem, FEKETE helyett NAGY lépett pályára. A 38. percben egy sarokrúgást követően játékosaink elméláztak, a röviden felszabadított labdát megigazította ellenfelünk játékosa, majd nagyon okosan a rövid sarokba helyezett. 0 - 1. 45 perc elteltével megállapíthattuk, a bajnok aspiráns az első félidőben nem tudta átjátszani szervezett védekező játékunkat.
A szünetben cseréltem, THÉK helyére CSONKA, BOT helyére SOMOGYI, NAGY helyére ISTENES, és BÁRTFAI helyére SARTORIS állt be. Így a csapat a következő összeállításban szállt játékba a mérkőzés végeredményének megfordítása érdekében:
GULÁCSI, SZABÓ P., SZŐKE, CSONKA, SARTORIS, BOROS, SOMOGYI, EL-NAGAR, KASZA, PERGEL, ISTENES.

Cseréket követően a második félidő elején azonnal szemmel is jól láthatóan dinamikusabb lett a játékunk. A 48. percben SZABÓ P. bedobása a büntető területen belül a vendégek védőjének kezére pattant, mely miatt a mérkőzés játékvezetője habozás nélkül a büntető pontra mutatott. A büntetőt SOMOGYI magabiztosan értékesítette. 1 - 1. Egyre támadtunk, nagyon magabiztosan sikeredtek a labdaszerzéseink, és azokból szép támadásokat vezettünk. Egy ilyen labdaszerzésünket követően az 52. percben CSONKA a térfelünk közepén a földre került. Földön fekvő játékosunk hátába teljesen érthetetlen módon a PÉNZÜGYŐR játékosa beletalpalt, melyért a játékvezetőtől azonnal teljesen jogosan megkapta a piros lapot. Egy fővel hátrányba került a mérkőzés további részére a vendégcsapat. Nagyon nagy fegyelmezetlenség volt ez a renitens játékostól. Az 53. percben cseréltem, PERGEL helyett SZIJÁRTÓ lépett pályára. Az 58. percben megint csak cseréltem, EL-NAGAR helyett SZABÓ B. lépett pályára. A 68. percben SOMOGYI tanári labdáját remek ütemben SZIJÁRTÓ tolta meg, igazított, majd bombázott a rövid sarokba. 2 - 1. A 70. percben SZABÓ B. remek cseleivel szórakozott a PÉNZÜGYŐR játékosával a büntető területen belül. A kétségbeesett védő csak szabálytalankodni tudott játékosunkkal szemben, így a második félidőben második alkalommal mutathatott teljesen érthető módon a mérkőzés játékvezetője a büntető pontra. Somogyi csúnyán fölé bombázott. A 73. percben SZIJÁRTÓ bedobása BOROST találta meg, aki elvétette a labdát. A vendégek játékosa a megszerzett labdával lerohanta védelmünket, nem tudtuk megállítani, kifutó kapusunk mellett elhúzta, majd az üres kapuba helyezte a labdát. 2 - 2. A 80. percben parádés akciót mutatott be csapatunk. SOMOGYI - ISTENES összjátékát követően SZABÓ B - hez került a labda, aki remek ütemben ugratta ki SZIJÁRTÓT, aki az első góljához hasonlóan ezúttal is a rövid sarokba bombázott. 3 - 2. Telt múlt az idő. Egyre idegesebb lett a két csapat. A 84. percben BOROS lassított egy szabadrúgás elvégzést az ellenféllel szemben, melyért megkapta a sárga lapos figyelmeztetést. Egyre közelebb kerültünk a győzelemhez. A hosszabbítás utolsó percében, a 92. percben a vendégek játékosa elkezdte szidni a mérkőzés játékvezetőjét, aki piros lappal az öltözőbe küldte a játékost. A továbbiakban már nem változott a mérkőzés eredménye, így egy nagyon jól kvalifikált csapat ellen sikerült otthonunkban tartani a három pontot.

Sok sikert a PÉNZÜGYŐR SE csapatának.
Játékosaim kivétel nélkül minden elismerést megérdemelnek. Immár második alkalommal sikerül nagyon erős csapat ellen rendkívül fegyelmezetten védekeznünk, és taktikusan játszanunk. Megint beigazolódik az álláspontom, a vesztesnek marad a magyarázkodás, nincsen - főleg ezen a szinten - verhetetlen csapat. A múlt heti és e heti fegyelmezett játékot látva és értékelve, a mai teljesítmény elismerése miatt az általam sokat bírált játékosaim megérdemlik, hogy egyenként is megemlítsem őket az elmúlt két hét teljesítményét összegezve.

GULÁCSI - fiatal tehetséges kapus. Hosszú munka vár még rá, de parádés védéseit látva nem sokan mondanák meg, hogy január óta véd nagy kapuban.

THÉK - az elmúlt években az egyik legtöbbet fejlődő játékosunk, szorgalmas munkája előbb - utóbb beérik, szertelensége egyre inkább a múlté.

SZABÓ P - kár azért az egy éves kihagyásért, kiváló edzés munkájával hamar fel tud zárkózni társaihoz. A mai napon a második félidőben nagyon jó játékával alapja volt védelmünknek.

SZŐKE - fiatal játékosként magabiztos játékosa hétről - hétre védelmünknek. Kiváló ütemérzéke minden alkati nehézségét kompenzálja.

BÁRTFAI - szertelen nagyon, játéka hullámzó, eddig egyetlen felkészülési időszakot sem csinált végig, így ez sajnos minden mérkőzésen játékában meg is mutatkozik. Tehetséges lenne, és fizikális adottságai meg is lennének, hogy remek védő váljék belőle.

BOROS - magas, de sajnos gyenge izomzata miatt nagyon rossz mozgáskoordinációjú játékos. Csupa szív, és csapat iránti alázata jellemzi az összes mérkőzésen játékát. Ez a kiváló versenyzői tulajdonság sok hiányosságát kompenzálja.

BOT - az egyik legjobb technikai adottságokkal rendelkező játékosunk a „B” csapatban. Sajnos gyenge küzdőszellemisége miatt nagyon sokszor gyengébb játékot mutat, pedig igazi vezéregyénisége lehetne a csapatnak.

KASZA - alacsony, mentálisan gyengébb játékosok közé tartozik, aki viszont remek technikai felkészültséggel rendelkezik. A mai napon szerencsére bár kicsit lassabban, de mindenhova odaért ahova kellett, így sokat segített a csapat labdaszerzésében.

EL-NAGAR - remek edzés munkával egyre inkább alapemberré válik a „B” csapatban. Nagyon sokat fejlődött mentálisan is, akár ő is vezéregyéniség lehet a csapatban.

PERGEL - fiatalabb és gyengébb fizikumú csapattársainál. Fantasztikus szíve van, és kiváló edzés munkát végez hétről - hétre. Remek csapatember, rendkívül gyors játékos.

FEKETE - pár hónapja tagja csapatunknak. Számára nagyon új dolog a nagy pályás labdarúgás, de szorgalmas edzés munkájával az elmúlt egy - két hónapban nagyon sokat fejlődött.

NAGY - nem igazán futball alkata ellenére becsületesen edz. Le van maradva társaitól, de mindent elkövet, hogy hétről - hétre fejlődjön. Csapatunkhoz kerülése óta fantasztikusan sokat fejlődött szorgalmas edzés látogatottságának köszönhetően.

CSONKA - fiatal, de rendkívül technikás játékos. Az elmúlt évek félős, tesze - tosza játéka már csak a múlt, igazi alapember lett szorgalmas munkájának köszönhetően fiatalabb kora ellenére az „A” csapatnak.

SARTORIS - kiváló, ballábas játékos, aki fegyelmezett védő munkájával alapja „A” keretünknek. Egyre magabiztosabban játszik, a téli átigazolási időszakban került hozzánk. Ide kerülésénél sok bizonytalanság jellemezte, pár hónapos kiváló edzés munkával ma már csak én emlékszem erre az időszakra.

SOMOGYI - sajnos mentálisan az utóbbi hónapokban sikerült saját magát leépítenie. Ehhez voltak, akik bár nem akartak, de mégis asszisztáltak. Az egyik legnagyobb tehetségű játékosunk, kreatív futballra alkalmas kiváló technikai adottságokkal. Talán sikerült a nehéz időszakot áthidalnunk, és a kútból kifelé kiváló és már - már fantasztikus edzés munkájával újra megtalálja igazi önmagát, és megmutatja, hogy sokkal többre hivatott.

ISTENES - technikailag nem igazán jó, de fantasztikus agilis játéka, kiváló versenyzői adottságai ezeket a hiányosságokat szinte minden alkalommal elfeledteti. Talán már - már ő a csapat perpetuum mobile-ja, robotja. Darál, megy, igazi zongoracipelő, mely nélkül nincsen jó, és erős csapat. Nehezíti helyzetét, hogy az „A” csapatban kapusként számítok rá elsődlegesen. Kapusként csak felső fokban lehet róla beszélni.

SZIJÁRTÓ - az osztály, de még az idősebb korosztályos bajnokságban is az egyik leggyorsabb játékos. Technikailag még fejlődnie kell, de kiváló az edzés munkája, és remek versenyző típus. Az egyik legjobban terhelhető játékosunk. SZABÓ B - pár hónapja csapatunk tagja. A mai mérkőzés volt a második mérkőzése nálunk. Nagyon jól beilleszkedik alapjátékunkba, remélem sikerül a hosszú sérülése miatti kihagyását pótolni, és hamar alapember lehet a csapatunkban.

Köszönöm játékosaimnak a mai feledhetetlen élményt. Remélem ebből a mai napból minden játékosom táplálkozni, és tanulni fog az előttünk álló további mérkőzésekre, és közös munkára.
Nagyon büszke vagyok játékosaimra.

visszalép
© Copyright U.H.F.C. 2011-2012
Az oldal a Haladás Sportszolgáltató Kft. gondozásában készült.
Firefox böngészővel legjobban megtekinthető 1024x768-as felbontásban.
Mai látogatók száma:                                                                                                                                                     Látogatók 2013.11.10-től: